مطالعات جدید درباره ویروس کرونا نشان میدهد که میتوان تا سالها در برابر این ویروس مصونیت پیدا کرد. این میتواند خبر امیدبخشی برای تاثیر واکسیناسیون برای ریشهکن شدن بیماری «کرونا» باشد.
روزگار_ملیکا نصیری، مترجم: بنا به گزارش «نیویورک-تایمز»، دادههای گذشته حاکی از این بود که تا هشت ماه پس از ابتلای افراد به «کووید-19»، آنتیبادی در بدن فرد مبتلا وجود دارد و سلولهای ایمنی توانایی مبارزه و دفع این ویروس را دارند و میتوانند از ابتلای دوباره پیشگیری کنند. حالا آمار جدید میتوانند این ماجرا را اثبات کنند که مصونیت در برابر ابتلا میتواد تا مدت زمان بیشتری هم طول بکشد.
در نتیجه تحقیقی که به صورت آنلاین و با جامعه آماری گسترده منتشر شد،میتوان شاهد کاهش بیماران بستری در بیمارستان و دست و پنجه نرم کردن با این بیماری طاقتفرسا شد.
نتایج تحقیقات گذشته درباره آنتیبادیها و عارضههایی که بدن میتواند به آن دچار شود، این گمانهزنی را ایجاد کرده بود که پادتن در بدن بیماران پس از چندماه ابتلا به «کووید-19» مقدار کمتر تولید شده و کاهش داشته است. اما محققان اکنون به این باور رسیدند که کم شدن میزان آنتیبادی منجر به کاهش مقاومت سیستم ایمنی بدن نمیشود. درواقع نکته مهم این است که سیستم ایمنی بدن، حافظه ایمونولوژیک داشته باشد.
یافتههای جدید محققان دانشگاه «ماریون پهپر» واشنگتن، حکایت از این دارد که اغلب افرادی که در گذشته به بیماری کرونا مبتلا شدند و بعد بهبود یافتند، همچنان سلولهای ایمنی کافی برای از بین بردن ویروس کرونا و مقابله با آن را دارند. این سلولها از نوع پادتن موجود در بدن نیستند و میتوانند برای مدت زمان طولانی و حتی سالها در بدن باقی بمانند.مهمترین نتیجهای که محققان در این مطالعه بدست آوردند کشف پدیده «حافظه ایمنی در برابر ویروس» بوده است.
ویروسشناسان گفتهاند این حافظه احتمالا سالها از ابتلای شدید انسان به کرونا محافظت خواهد کرد. نتیجه این تحقیق بر نگرانی بسیاری از محققان را که از تاثیر کوتاه مدت واکسنها میترسیدند و فکر میکردند که مرتب باید واکسن تزریق کرد، خط بطلان کشیده است.
دانشمندان برای اثبات یافتههای خود به مطالعاتی در مورد بازماندگان ویروس «سارس-کوو» که گفته شده ساختارش به ویروس کرونا بسیار نزدیک است اشاره کردهاند. آنها گفتهاند در بدن افراد بهبود یافته از «سارس-کوو» حتی بعد از ۱۷ سال سلولهای ایمنی باقیمانده است. این به این معنی است که سیستم ایمنی بعد از نابود کردن ویروس «سارس-کوو» هنوز سلولهای ایمنی مربوطه را حفظ کرده است.
این یافتهها بسیار امیدبخش هستند، چون نشان میدهند که سیستم ایمنی انسان سلولهای ایمنی قوی دارند که میتوانند در مقابل «کووید-۱۹» مقاومت کنند. در واقع این باور وجود دارد که سلولهای ایمنی توانستند در مقابل «سارس کوو» مقاومت کنند و اکنون نیزمیتوانند باعث شکست ویروس کرونا شوند.
کیکو ایواساکی، ویروسشناس گفته است که او از این پدیده آنتیبادی طولانی مدت سلولهای ایمنی تعجب نمیکند و این همان چیزی است که درحالت طبیعی بدن باید اتفاق بیافتد. محققان پس از یافتههای جدید اکنون امیدواری بیشتری برای اثرگذاری واکسن کرونا و پایان همهگیری دارند.
جنیفر گوبرمن ، ویروس شناس دانشگاه «تورنتو» درباره این موضوع گفته است: تعداد کمی از افرادی که پیشتر به ویروس کرونا مبتلا شدند، برای مدت زمان طولانی موفق نشدند که آنتی بادی تولید کنند و دربرابر این بیماری مصون بمانند، به احتمال زیاد این اتفاق به این دلیل است که تعداد ویروسهایی که این افراد در معرض آن قرار داشتند بیشتر از حالت عادی بوده است. اما واکسناسیون جداگانه و شخصی افراد میتواند باعث ایجاد تغییرپذیری شود و آنتیبادی مورد نیاز را تولید کند.
در چندماه اخیر گزارشها درباره تغییرات اثرپذیری آنتیبادیها باعث این نگرانی شده بود که افراد در برابر این ویروس آسیبپذیر بمانند. اما تعداد بسیاری از ویروس شناسان گواهی دادند که میزان آنتیبادیای که در بدن وجود دارد به همراه بازوی کمکی مثل «سیستم ایمنی» میتواند باعث شکست این بیماری شود.
اگرچه «آنتیبادی» باید ویروس را در بدن بلاک کند و مانع از پیشروی آن و دوباره بیمار شدن شود، اما شرط شناخته شدهای هم به عنوان «حافظه سلولی» هست که مسئولیت پیشگیری در برابر بیماریها را بر عهده دارد. وقتی مردم برای بار دوم دچار این بیماری میشوند، سیستم ایمنی ویروس مهاجم را به سرعت شناسایی میکند و در همان ابتدای حمله به بدن ویروس را از بین میبرد.
محققان بر روی 185 مرد و زن در بازه سنی 19 تا 81 سال که به ویروس کرونا مبتلا شدهاند ، تحقیق کردهاند و دیدند که اغلب آنها با گذشت چندماه همچنان آنتیبادی مربوطه را دارا هستند. درواقع هنگام ابتلا، سلولهای ایمنی آنتی بادی بیشتری نسبت به میزانی که نیاز دارند تولید میکنند. این آنتیبادیها پایا هستند و بر ساختار دانه دانهای ویروس اثر میگذارند.
دیدگاهتان را بنویسید